Kweek uw groenten in uw tuinserre

tuinserres

Onze tuinserres

Wij werken met het merk Filclair, 100% Belgisch. Er is een ruime keuze aan modellen om aan uw behoeften te voldoen. Retro, modern, in aluminium, kunststof, in alle maten met een ruime keuze aan kleuren.

Wij helpen u graag bij de keuze van uw tuinserre, om te bepalen welke het beste bij u past, afhankelijk van uw smaak, de beschikbare ruimte, maar ook de zon op uw terrein !

Modellen

Een ruime keuze aan modellen volgens uw behoeften

Vijf goede redenen
om een tuinserre
te hebben.

1. Groenten het hele jaar door: ook als de buitentemperatuur flink daalt. Dankzij de zonnestraling profiteert de ruimte binnen de structuur van een microklimaateffect dat zorgt voor een langdurige teelt en een betere productiviteit.

2. Een goede bescherming voor uw planten: De kas is een echte schuilplaats voor de planten. In de eerste plaats beschermt het tegen slechte weersomstandigheden (regen, hagel, intense koude…) die, zoals we weten, een hele oogst in een paar minuten kunnen doen verdwijnen. Het houdt ook bepaalde plagen weg, zoals vogels en knaagdieren. 

3. Ruimere teeltmogelijkheden: De kas maakt het mogelijk een grote verscheidenheid van planten, vruchten en groenten (aardbeien, exotische planten, enz.) te telen die buiten in de open lucht, buiten het seizoen, niet goed zouden groeien. Het enige wat nodig is, is de kas in de winter te verwarmen. 

4. Tuinieren in weer en wind: In de serre kunt u in alle weersomstandigheden beschut uw groenten zaaien, onderhouden of oogsten. Dit is waar het comfort van een serre tot zijn recht komt.

5. De aantrekkingskracht van een mooi object: de serre is een esthetische ruimte geworden, een plek om te leven en nieuwe energie op te doen.

Uw tuinserre

Vente et installation de serres

Vergeet niet om uw serre in het zonnigste deel van uw tuin te plaatsen. De langste zijde van de kas moet naar het zuiden gericht zijn om het best mogelijke zonlicht te garanderen.

paillage serre

Mulchen bestaat erin de bodem te bedekken met stro of ander organisch materiaal zoals vlas of hennep. De voordelen zijn talrijk: mulchen voedt de bodem, houdt de grond fris, vermindert het sproeien en zorgt ervoor dat onkruid minder kans krijgt.

Serre en hiver

Bedek de grond in de herfst, na de laatste oogst, met organisch materiaal: grasmaaisel, dode bladeren, groenten aan het eind van de cyclus, mest. Deze bedekking zal wat vocht in de grond houden. U zult nog steeds van tijd tot tijd water moeten geven om te voorkomen dat de grond uitdroogt. De grond blijft in leven tijdens de winter en zal vruchtbaar zijn voor nieuwe gewassen wanneer het voorjaar aanbreekt.